De creative directors van Wieden+Kennedy, BBDO en Y&R hebben namelijk geen tijd voor jouw portfolio. Je wilt ze toch bereiken want je bent op zoek naar werk en waar beter dan bij de groten der aarde. Geen vraagteken, het is een rethorische vraag. Je moet doorpakken, werken aan je originaliteit. Dergelijke bureau’s krijgen elke dag tientallen of zelfs honderden boekwerken en online brokken zelfverheerlijking binnen, het één nog mooier dan het ander. Akos Papp en Laszlo Szloboda, beide 24 jaar jong en afgestudeerd aan de Miami Ad School hadden hetzelfde probleem. Hun oplossing? Ze plaatsten hun portfolio op de toiletten van alle grote bureau’s in New York. Op het toilet wil iedereen immers wat te lezen hebben.

Met succes: BBDO heeft beide aangenomen, respectievelijk als jr. art director en copywriter. Het 16-pagina tellende portfolio opent met de volgende introductie: “To break into advertising, we need five minutes from your busy schedule to look at our work. Well, you have five minutes now, and let’s face it, you’re dying to read just about anything… Let’s get this shit started.”

Van de negen benaderde bureau’s kwamen ze bij zes aan tafel voor een sollicitatiegesprek.