19-jarige maker Steve Jobs-Apple logo maakt ad Coca-Cola

Donderdag 19 April 2012 | 12:14 uur
Steve Jobs Apple

Toen Steve Jobs op 5 okotber 2011 overleed maakte de toen 19-jarige Jonathan Mak de afbeelding hiernaast. De bekende hap uit de appel van het Apple logo heeft de vorm van Jobs' hoofd. Mak studeert aan de Hong Kong Polytechnic University en nadat zijn logo het internet en de wereld rondging besloot Ogilvy & Mather Shanghai contact met hem op te nemen. Mak's eerste opdracht voor het bureau is er gelijk eentje van vergelijkbaar aanzien: een printcampagne voor Coca-Cola. Op basis van Ogilvy's voorgestelde copy "Sharing a Coke" besloot Mak wederom voor een minimalistische aanpak. In de vorm van de witte baan die over Cola-etiketten en blikjes loopt ruilen twee handjes een Coca-fles uit.

Foto's van de poster in het straatbeeld van Shanghai zijn hier terug te vinden.

Coca-Cola

Subtiel maar zeker erg mooi!

Ramon Fincken - 19-04-’12 19:35

Zeker! Super om zo een opdrachtgever te scoren.

Logfather - 19-04-’12 21:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.