Jonathan Mak - Steve JobsToen Steve Jobs op 5 okotber 2011 overleed maakte de toen 19-jarige Jonathan Mak de afbeelding hiernaast. De bekende hap uit de appel van het Apple-logo heeft de vorm van Jobs’ hoofd. Mak studeert aan de Hong Kong Polytechnic University en nadat zijn logo het internet en de wereld rondging besloot Ogilvy & Mather Shanghai contact met hem op te nemen. Mak’s eerste opdracht voor het bureau is er gelijk eentje van vergelijkbaar aanzien: een printcampagne voor Coca-Cola. Op basis van Ogilvy’s voorgestelde copy “Sharing a Coke” besloot Mak wederom voor een minimalistische aanpak. In de vorm van de witte baan die over Cola-etiketten en blikjes loopt ruilen twee handjes een Coca-fles uit.

Foto’s van de poster in het straatbeeld van Shanghai zijn hier terug te vinden.

Jonathan Mak - Coca-Cola