Het is vrijdagavond en je bent door de beste / slechtste (doorstepen wat van toepassing is) openingszinnen heen. Dan is vragen naar haar Klout score geen gek idee. Immers, de social media meet-tool is in Nederland nog zo onbekend dat ze ongetwijfeld zal vragen wat het is. Dan kan jij natuurlijk perfect uitleggen dat de score een indicatie is van activiteit op echte social media als Twitter en Facebook en dat de jouwe zeer hoog is. Let op: verzin hierop volgend snel een haakje naar een echt gespreksonderwerp. Hoewel de methodologie van Klout niet leidt tot een nuttig cijfer (Obama’s score is lager dan een aantal bloggers) zijn er al wel mensen die het zeer serieus nemen. Toen Sam Fiorella (Klout score: 34) solliceerde naar de functie van Vice President van een marketingbureau werd hij afgewezen omdat een andere kandidaat (Klout score: 67) een betere social media aanwezigheid kon overleggen.

Nu is er Klouchebag. – “The standard for Asshattery”. Zo ben je er gauw genoeg achter waarom die donkerharige tijger / hoogblonde stoot (doorstepen wat van toepassing is) je vannacht niet moest. Step your game up.