De Sony SmartWatch zoals hiernaast afgebeeld is al beschikbaar, ik wil het opnieuw hebben over de Pebble. Het e-paper horloge dat nog niet bestaat, maar dat op papier al goed is voor ruim $7,2 miljoen en er zijn nog 18 dagen tot de einddatum voor het inzamelen van het investeringsgeld! Het is daarmee het succesvolste Kickstarter project tot dusver en dat is niet alleen opmerkelijk omdat het hier om een horloge gaat, maar ook omdat investeerders er aanvankelijk geen geld in wilde steken. Bedenker Eric Migicovsky legt uit hoe hij dat heeft aangepakt.

Dit horloge maakt het mogelijk om notificaties van je telefoon (iOS en Android) te ontvangen. Nieuwe tweets, nieuwe vriendenverzoeken op Facebook, het weer en een kalender zijn de belangrijkste functionaliteiten en dat allemaal op hetzelfde rustige scherm dat een e-reader heeft.

Door gebrek aan interesse van investeerders keerde Migicovsky zich met zijn kleine team tot Kickstarter. Tegenover Co.Design: “We read a hell of a lot of Kickstarter posts — I pretty much watched every single stupid video on that website. One lesson learned: unless you’d invest in the product yourself, it won’t get attention. We really wanted to find an example of a good product that had bad reception on Kickstarter, but we couldn’t find one.”

Vervolgens plaatste hij vooral foto’s van de Pebble in dagelijks gebruik, use cases. Hoe gaan mensen een dergelijk horloge kunnen gebruiken? Niet onbelangrijk, want zitten mensen nog wel te wachten op dergelijke accessoires? Minstens 49 duizend mensen wel. De introductie video is ook erg belangrijk, Kickstarter projecten openen daarmee en geven de maker kans om het team te introduceren en het idee nog eens goed uit te leggen.

http://youtu.be/2FdaCxMcw_Y

Tekst, foto’s en video afstemmen zodat deze duidelijk en makkelijk deelbaar zijn maakt het compleet. Als je bijvoorbeeld op Pinterest op ‘kickstarter’ zoekt hoef je maar eventjes te scrollen en de Pebble duikt veelvuldig op.

De aanpak werkte. Het doel om $100 duizend op te halen werd binnen 2 uur bereikt.