Twee keer eerder was ik te vroeg, maar binnen nu en een heel klein half uur gaat het dan echt gebeuren. Om 15:30 uur onze tijd opent Mark Zuckerberg in het hoofdkantoor van Facebook in Californië symbolisch de NASDAQ beurs in New York. Een aandeel Facebook kost $38 en daarmee kan het bedrijf zo’n $16 miljard ophalen, de waarde gaat dan door de magische grens van $100 miljard heen. Om aan te geven hoe bijzonder dit is: hiermee is het in 2005 gelanceerde netwerk groter dan Visa en McDonald’s. Volg de koers van het aandeel hier.

De Financial Times houden een uitgebreide live blog bij.

Facebook IPO

UPDATE: In dit screenshot van de livestream van zojuist zien we links naast Zuckerberg Sheryl Sandberg over wie ik ‘De vrouw achter Facebook’ schreef.

Facebook IPO

Zuckerberg’s meest recente status update op Facebook leest: “Mark Zuckerberg listed a company on NASDAQ. — with Chris Cox and 4 others.” Naast Cox zijn dat Cipora HermanDave Kling, David Ebersman en Sandberg. Het zijn de gehaaide vervangers van de jongens waar Zuckerberg Facebook mee bouwde.

Facebook IPO

UPDATE 20 mei 2012: Na alle media-aandacht is er een gelaten reactie op de koers van $38 en een beetje ($38.41 op moment van schrijven). Onterecht, want zoals dit artikel beschrijft heeft Facebook eigenlijk een hele normale beursgang (los van de hype) gekend.

Gisteren, een dag na de beursgang, trouwde Mark Zuckerberg met zijn college sweetheart (Harvard) Priscilla Chan.

Facebook IPO