Twee jaar geleden, je weet wel, toen we het WK in Zuid-Afrika niet wonnen. Toén was in de Nike campagne Write the Future geen enkele Nederlandse speler te zien. Voor het aanstaande EK in Polen en Oekraïne heet de campagne My Time is Now en draait het naast Oranje (Van der Wiel, Sneijder, Van der Vaart etc.) om het Franse elftal. Gewaagd, gezien de perikelen van de Haantjes in Zuid-Afrika. Enfin, Nederland – Frankrijk loopt uit op complete chaos als een leger aan naamloze jeugdspelers het veld betreden en we als een wervelwind langs o.a. Ronaldo, basketballer LeBron James (wat de..?) en vertrekkend FC Barcelona-coach Guardiola vliegen. We kennen de formule inmiddels wel van de bombastische tv-spots. Op YouTube is er echter een laagje toegevoegd. Oplettende kijkers kunnen op bepaalde momemten in de video klikken om een zijstapje te maken naar andere filmpjes, websites  zoals Nike Better World en zelfs een remake van de 16-bit klassieker Sonic om een nieuwe voetbalschoen te promoten.

http://youtu.be/QMv8g8CO4cQ