David Karp is de oprichter van Tumblr, het online platform waar je eenvoudig een blog mee kunt opzetten zoals dat met een Blogger en WordPress.com kan. In 2011 zoomde ik eenmaal op de dienst zelf in en daarna volgde heel veel voorbeelden van boeiende Tumblr-blogs, nu komt er een Nederlandse versie. Daar is reden toen want vanmorgen liet Karp in Amsterdam weten dat 65% van al het verkeer naar Tumblr niet uit de VS afkomstig is. “Brazil and The Netherlands are now overshadowing the growth in US.” Tegenover Johan Voets (Foodzy, Dutch Cowboys) sprak de 25-jarige oprichter in de studio van Fast Moving Targets ronduit over zijn dienst die in augustus 2011 op een waarde van $800 miljoen werd geschat. Het complete video-interview na de klik.

UPDATE: Vanavond geeft Tumblr een feestje voor alle Nederlandse gebruikers in de Jimmy Woo in Amsterdam. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden, David Karp is ook aanwezig.