Regie: Nima Nourizadeh
Cast: Thomas Mann, Oliver Cooper e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, drugs en/of alcoholmisbruik

In 2008 geeft de dan 16-jarige Corey Delaney in een rustige wijk in Queensland, Australië een feestje. Zijn ouders zijn op vakantie dus hij denkt er mee weg te komen. Het loopt anders als hij een open uitnodiging op MySpace plaatst en er ongeveer 500 tieners een feestje komen bouwen en tegelijkertijd de halve wijk afbreken. Oproerpolitie en hondenbrigades zijn nodig om het feest te stoppen en de schade loopt op tot zo’n $20,000. Hollywood besloot het verhaal te verfilmen: Project X.

Thomas’ ouders waarschuwen hem nog: hij mag een paar vrienden uitnodigen voor zijn zeventiende verjaardag, maar het moet binnen de perken blijven. Als zijn moeder zich zorgen maakt sust vader de gemoederen, Thomas is niet echt populair op school dus zo’n wild feest zal dat nooit worden.

Thomas krijgt echter hulp van zijn eveneens niet zo populaire vriend Costa, maar die is vastberaden er het tofste feest ooit van te maken. Weer een andere vriend volgt alle voorbereidingen en het uiteindelijke feest op de voet met een camera, de kijker krijgt alle gekkigheid die in het echt in Australië gebeurde nog net iets aangedikt met vuurwerk en merkwaardige personages voorgeschoteld. Het is een soort real-life versie van Superbad. Als je bang bent dat je te volwassen bent (geworden) voor dit soort films, laat dit dan je laatste guilty pleasure zijn. Na Project X zit het feest er op!

Eindscore: 7