Net als je dacht een gat in de markt gevonden te hebben door een probleem op te lossen. Kan Ik Een Korte Broek Aan? (sinds kort ook als app) is natuurlijk grappig, maar Cloth (app) brengt het uitkiezen van een outfit bij een bepaald weertype naar een nieuw niveau. Voorheen kon je met de applicatie een foto maken van een outfit en deze indelen in categorieën en delen via social media. Dat is leuk, maar je mag kanttekeningen plaatsen bij het nut als je foto’s van je nieuwe outfit direct op Facebook of Twitter kan plaatsen. Doorontwikkeling was dus nodig en nu is daar een nieuwe versie: deel je kleding in op basis van de actuele weersvoorspelling.

Als je in een land woont waar het altijd koud is of altijd warm ben je er snel uit. In Nederland ligt dat anders. Wij hebben natte zomers, een echte herfst en lente. Dagen dat het ’s morgens nog een beetje koud is en je na de lunch uit je sweater smelt.

Volautomatisch koppelt Cloth een foto die je upload aan de actuele weersinformatie van Wunderground.com op jouw locatie. Verkeerde gegevens of onduidelijkheid worden vermeden door uit te gaan van vaste labels: Hot, Warm, Chilly, Freezing, Rain en Snow. Dat is nog niet briljant omdat een foto van skijack met wollen broek op een warme middag onder het label Hot zal vallen, maar het voorspelt veel goeds voor de toekomst. Immers, ik loop al bijna 2 jaar rond met dat idee waarin ik iedereen verlos van de waanzin die mode is met een app die alles kan. Daar heb je nu Cloth voor. Rest alleen de vraag of je een regenpak aan doet omdat je dan niet nat regent, of dat je het er op waagt omdat je in dat plastic pak zweet als een otter…