Je weet inmiddels wat het is (marketeers van Nederland, doe uw huiswerk) maar het is nog een hele uitdaging te bedenken wat je als bedrijf kan doen met Pinterest. Niet onbelangrijk om daar eens over na te denken want in de VS is het na Facebook en Twitter het belangrijkste sociale netwerk. Een nog groter bereik in Europa is een kwestie van tijd. Foto’s en video’s verzamelen dus en een strategie bedenken hoe en waarom bedrijf of merk X aanwezig is. Om wat inspiratie op te doen kijken we naar een aantal bekende merken en hoe zij Pinterest benaderen.

Een aantal manieren hoe je Pinterest kunt inzetten:

  • Foto’s van het assortiment plaatsen zodat mensen die makkelijk kunnen delen;
  • Favorieten van ‘de redactie’ uitlichten;
  • Beeldmateriaal samenvoegen om een impressie te geven, een stijl uit te dragen;
  • Materiaal van anderen samenvoegen omdat het aansluit bij jouw doelgroep;
  • Mensen vragen hun favoriete producten op een board te plaatsen.

Er is niet één goede manier, maar je moet net als bij andere sociale netwerken en activiteiten waarde toevoegen. Waarom gaat iemand kijken naar of meewerken aan? Consistentie is net als bij een blog belangrijk, er zijn nog iets teveel accounts (Nike Football) met weinig tot geen activiteit.

Coca-Cola mag ook nog wel wat meer beelden toevoegen. Hier zie je al wel goed hoe je de boards één op één aan je strategie kunt koppelen, de boards hebben namen als ‘Be Active’ en ‘Be Together’.

Mashable.com is een technologie nieuwssite. In lijn met de nerdy doelgroep plaatsen zij internet memes en verzamelen ze bijvoorbeeld de verschillende Google logo’s.

Diesel heeft een handige onderverdeling op basis van sekse, seizoen en de bekende reclamecampagnes van het merk.

IBM deelt vooral video’s en infographics. Er is een apart board voor het Smarter Planet initiatief, een ander gaat over alle data die mensen tegenwoordig genereren.

Staples (hier beter bekend als Office Center) verkoopt kantoorartikelen, visueel niet het meest boeiende onderwerp. Toch is het ‘Easy Across the World’ board verplichte kost, prachtige landschapsfoto’s uit alle landen waar het bedrijf actief is. Concurrent OfficeMax pusht vooral het bestaande assortiment.

Vergeet het platform niet mee te nemen in je volgende campagne!