Furby 2012: hit-speelgoed uit 1998 nu iPad compatible

Maandag 9 Juli 2012 | 18:39 uur
Furby

We gaan terug naar het jaar 1998. Veel kinderen krijgen die kerst (of die van 1999) een Furby. Een klein, pluizig robot hamster/uil monstertje dat een aantal emoties kon tonen en reageerde op bewegingen. Een regelrechte hit, in de drie jaar dat het speelgoed werd gemaakt werden er meer dan 41 miljoen van verkocht. Het werd zelfs gehackt. Een nieuwe, grotere versie in 2005 wist niet te boeien en toch is het nu tijd voor een update. Een modern robotje want de plastic ogen van weleer zijn vervangen door LCD-schermpjes waardoor veel meer emoties mogelijk zijn. Ook niet onbelangrijk: Furby kan nu communiceren met de iPad en iPhone!

Jawel, met de speciale app is het bijvoorbeeld mogelijk Furby te voeren of om gebrabbel te vertalen. Verder vangt een G-sensor op of je het beest op z'n kop houdt en gaat het dansen als 't muziek hoort. Ouders opgelet: net als voorheen zit er geen uit-schakelaar op! Alleen de batterij verwijderen helpt...

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.