De eerste YouTupdate verscheen op 28 mei 2008 en vanaf februari 2010 (YouTupdate 21) verscheen er elke maand op de tiende van de maand een aflevering. Opmerkelijke, vaak nog onbekend muziek en videoclips, boeiende documentaires en tv-spots voeren de boventoon. Wat er ook op de voorpagina staat, op de tiende van elke maand piekt het aantal bezoekersaantallen enorm. Met deze snelheid verschijnt op 10 augustus 2015 aflevering 100, de playlist op Spotify zal dan lekker gevuld zijn. Matt and Kim stonden twee keer eerder in de rubriek, dit is Lets Go!

Jessie Ware – Wildest Moments

Santigold – Disparate Youth

Jeff the Brotherhood – Sixpack

Tanishq Abraham is 8 jaar en gaat al naar de universiteit. In zijn vrije tijd programmeert hij graag.

Begin 2009 plaatste ik in YouTupdate 10 al een Gymkhana oefenrondje van Ken Block. Gymkhana is een autosport discipline waarbij je zo snel mogelijk een parcour moet afleggen en in het vierde deel deed hij dat door het backstage terrein van Universal Studios. Gisteren was het tijd voor het spectaculaire vijfde deel: San Francisco.

Assassin’s Creed 3 trailer

Tax Dollars at War

A Future with Superhumans

Project Glas: Live Demo at Google I/O