Dit is er eentje voor de die-hards. Als je uren- zo niet dagenlang op het internet leeft kom je ontzettend veel boeiende content tegen. Mensen die op een (online) redactie werken of bloggen doen dat, alles kan dan dienen als inspiratiebron. Lijstjes met links worden in tekstverwerkingsprogramma’s gezet, opgeslagen in de Twitter favorieten of gewoon in die van de browser. Die links vormen al snel een onoverzichtelijke berg aan informatie en je vraagt je telkens af waarom je iets in vredesnaam bewaarde. Een link naar de evolutie van het internet bijvoorbeeld. Met Popular Mechanics de jungle van Frans-Guyana in. Brainsley biedt binnenkort soelaas. Alhoewel, je moet de tijd maar hebben weer een account te vullen.

Als blogger, als curator, als iemand die privé en professioneel één met het internet is ben ik een beetje bang voor nieuwe platformen. Ik heb overal een account maar heb moeite overal serieus tijd en energie in te steken (Pinterest, ik heb het tegen jou). Laten we het daarom van de andere kant benaderen: de lezer, de consument die geen tijd heeft en Twitter en/of Facebook een hoop geneuzel vindt. Die mensen kan Brainsley gaan bedienen.

Eigenlijk net als bij Pinterest kan je op basis van maximaal vijf categorieën (of expertise gebieden) links gaan verzamelen. Zoals ontelbaar veel andere tools al eerder deden voeg je simpelweg URL’s toe. Het idee is dat mensen experts naar keuze gaan volgen om zonder enige afleiding – wit overheerst in het design – waar social media kanalen vol mee staan, informatie tot zich te nemen. Het gaat die volgers niet om het verzamelen of opslaan, als ze de tijd nemen online te zijn willen ze liever iets lezen.

Het gaat nu nog om een prille bèta, maar het gaat interessant zijn hoe hier een groter publiek mee is aan te spreken. Kan Brainsley de schatkamer die het internet heet een beetje opruimen?