Bij McDonald’s liep een social media campagne enigszins uit de hand, maar het merk is niet het enige dat een misstap maakt. Top 40 rapper Pitbull – recent to horen op Jennifer Lopez’s nieuwe single Dance Again – reageerde gisteren in een YouTube video op een promotie van Wal-Mart omdat stemmers de boel kaapten. Mensen werden actief opgeroepen om een filiaal van de supermarkt in het verre Kodiak, Alaska te liken zodat Pitbull daar een optreden zou moeten geven. Op Twitter was het tegengeluid te volgen via #exilepitbull. Het werkte, Kodiak ontving meer dan 70 duizend Likes en dus is Pitbull ‘verbannen’. Slim genoeg pakt de artiest het uiterst sympathiek op.

Pitbull in een tweet: “I hear there’s bear repellant at Kodiak, Alaska @walmartspecials @sheets ‪#exilepitbull‬ daleeeeeee!” En daar stopt het niet: de oprichters van de anti-campagne – David Thorpe en Jon Hendren, makers van de website Something Awful – mogen met hem mee naar Alaska!