“Ik ben al blij dat het niet heet: by Nikkie.” Nikkie Plessen gaat praat met de sidekick van Ruud de Wild mee en beaamt dat (luister hier het hele fragment) hoewel haar vandaag gelanceerde kledinglijn wél NIKKIE by Nikkie Plessen (nog zonder website) heet. Uit een persbericht (online onvindbaar) leest de radio-dj op: “De collectie van Nikkie bestaat over het algemeen uit jurkjes, zowel maxi dresses als mini dresses. Een mix van kant en plissé. De stoffen zijn onder andere, het gevoel van chiffon, spandex stijl jurkjes, verschillende soorten kant en texturen. Ook is er gebruik gemaakt van viscose katoen en fashionable prints.” Zelf weet ze eigenlijk ook niet waar ‘het gevoel van chiffon’ over gaat. Het is wel duidelijk dat over mode bijzonder weinig valt te melden. Best pittig dan om er minstens tweemaal per jaar een campagne aan te wijden over hoe geweldig de nieuwe collectie is. Het is Wrangler opnieuw wel gelukt.

Wrangler is een wat suffig denimmerk met spijkerbroeken om de woeste natuur in te gaan. Toch viel de website in 2010 al positief op met beelden van modellen die je door met je muis over het scherm te bewegen deels kon ontkleden of rondslepen.

Nu is de interactie minder spannend (sleep over het scherm heen voor een extra scène) en zijn we al lekker gemaakt met video shopping (Gucci en ONLY bijvoorbeeld). Wel wil ik notitie laten maken van het feit dat een ogenschijnlijk niet zo’n spannend merk toch een hele wereld kan creeëren. De collectie heet dit seizoen ‘Keep True’ en samen met Thomas Keith, ooit de officier van justitie van Salem Country, North Carolina waar Wrangler vandaan komt, vertellen ze wat er zo cool is aan het gebied. Ondertussen opent de Europese website met de genoemde interactieve video waarin een knap stelletje de stad verlaat om te genieten van de natuur.