Mega interactieve campagne Ford Mustang is terug

Zondag 29 Juli 2012 | 20:27 uur
Mega interactieve campagne Ford Mustang is terug

In 2010 introduceerde Ford een website waarop mensen hun eigen Mustang konden samenstellen, de Mustang Customizer. Dat leverde toen een miljoen virtuele auto's op. In 2011 ging de campagne op herhaling en werd de mogelijkheid toegevoegd om op elk ontwerp te stemmen. Een mobiele versie voor smartphones, en tablets en grote touchscreens op vliegvelden maakten het plaatje compleet. Unieke ontwerpen werden zelfs met de Facebook profielfoto van de maker en diens gebruikersnaam op billboards geplaatst. Of dit succesvol was? De daaropvolgende tv-spot met gepimpte wagens was volgens Ace Metrix de meest succesvolle automobiel reclame tijdens de afgelopen Super Bowl.

De teller kwam toen op meer dan 5 miljoen auto's te staan en dat was het teken voor Ford om nog een stapje verder te gaan. Pimp je Mustang, scoor punten en win... je gepimpte Mustang.

De nieuwste campagne bouwt voort op dit succes met een online wedstrijd community. Je kunt meerdere ontwerpen maken en vervolgens kun je vrienden uitnodigen, de auto's delen met je vrienden via social media en het opnemen tegen andere ontwerpen in stemrondes.Deze video geeft een compleet overzicht van de 2010 en 2011 campagnes en de bereikte resultaten. De meest succesvole Yahoo! homepage takeover met meer dan 365,000 interacties, een stijging van 42 procent in Facebook Likes tot meer dan 4 miljoen fans, blijkbaar zat iedereen hier op te wachten.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.