Gezichtsherkenning voor Facebook check-ins

Zondag 19 Augustus 2012 | 17:23 uur
Gezichtsherkenning voor Facebook check-ins

Toen ik in 2007 aan mijn studie begon werd Minority Report aan de lopende band aangehaald. In de Spielberg-film met Tom Cruise geeft een computer aan de politie door wie een misdaad zal begaan voordat het daadwerkelijk is gebeurd. Verder zitten auto's op rails en irisscans worden gebruikt om mensen te identificeren en om ze gepersonaliseerde reclame voor te schotelen. In 2002 was dat pure fictie, nu is het slechts een kwestie van betaalbare en toelaatbare (in verband met privacy) toepassingen. Zo is het nu mogelijk dat een camera je automatisch incheckt op Facebook aan de hand van gezichtsherkkening. Vervolgens ontvang je via SMS een al dan niet unieke aanbieding voor de bewuste locatie.

Redpepper Lab ontwikkelde de speciale Facedeals (werktitel) camera uit en is nu opzoek naar investeerders om het verder uit te werken. Hier zie je een korte impressie van hoe we in de toekomst korting kunnen krijgen:

Leuk bedacht, denk dat er zeker wel bedrijven geïnteresseerd zijn. Of het ooit werkelijkheid gaat worden, vraag ik me af. Privacy staat (hopelijk) nog altijd bovenaan.

Oscar Schade - 19-08-’12 18:36

Ook leuk leesvoer: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/..

Tjapie - 21-08-’12 17:11

Wow, jammer dat men deze techniek gelijk zo inzet. Goed artikel wel.

Logfather - 21-08-’12 23:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.