Toen ik in 2007 aan mijn studie begon werd Minority Report aan de lopende band aangehaald. In de Spielberg-film met Tom Cruise geeft een computer aan de politie door wie een misdaad zal begaan voordat het daadwerkelijk is gebeurd. Verder zitten auto’s op rails en irisscans worden gebruikt om mensen te identificeren en om ze gepersonaliseerde reclame voor te schotelen. In 2002 was dat pure fictie, nu is het slechts een kwestie van betaalbare en toelaatbare (in verband met privacy) toepassingen. Zo is het nu mogelijk dat een camera je automatisch incheckt op Facebook aan de hand van gezichtsherkkening. Vervolgens ontvang je via SMS een al dan niet unieke aanbieding voor de bewuste locatie.

Redpepper Lab ontwikkelde de speciale Facedeals (werktitel) camera uit en is nu opzoek naar investeerders om het verder uit te werken. Hier zie je een korte impressie van hoe we in de toekomst korting kunnen krijgen: