Walter White (Bryan Cranston, bekend als de vader in Malcolm in the Middle) hoort in de eerste aflevering van de tv-serie Breaking Bad dat hij een vergevorderde vorm van longkanker heeft. Hij wordt 50 jaar, zijn vrouw geeft alleen nog ongeïnteresseerde handjobs en hij is scheikunde leraar op een middelbare school terwijl hij goed geld kon verdienen in de chemische industrie. Walter is wel een beetje klaar met z’n keurige leventje en ontpopt zich daarom als producent van crystal meth. Iemand die in het echt Walter White heet werd inderdaad gepakt voor het verhandelen van dezelfde drugs maar hoe waarschijnlijk is het dat iemand de stap naar criminaliteit maakt? Met een alsmaar stijgende werkloosheid, de American Dream op barsten en een wereldwijde markt goed voor $400 miljard per jaar klinkt het zo gek nog niet.

Vandaag kijken we naar een heel ander type entrepreneur dan je gewend bent van dit blog. In de documentaire How to Make Money Selling Drugs geven internationale hiphop sterren met de welbekende ‘moeilijke jeugd’, politieagenten en echte drugsdealers een kijkje achter de schermen.