Huizen bouwen en recyclen met Freddy Heineken

Vrijdag 31 Augustus 2012 | 15:26 uur
Huizen bouwen en recyclen met Freddy Heineken

Onlangs in het nieuws: 'Ontwerper maakt Heineken Cube'. De Fransman Petit Romain bedacht op eigen houtje een glazen vierkant als vervanging van het krat bier, vooralsnog een concept. Een opvallender verhaal over het biermerk komt van veel langer geleden: in 1963 is wijlen Freddy Heineken op vakantie in Curaçao en vallen hem twee zaken op. De stranden zijn erg vervuild en er is niet genoeg betaalbaar bouwmateriaal om woningen van te bouwen. Het lijkt Heineken een goed idee om vierkante bierflessen te maken die perfect op elkaar aansluiten en door het profiel zelfs in elkaar klikken, zoals Lego. Er werden duizenden van deze WoBo (World Bottle) flessen gemaakt maar vandaag de dag zijn ze bijna allemaal verdwenen.

Vandaag de dag denkt Heineken iets groter. Zo is er ruimte om $45 miljoen te investeren in de nieuwste James Bond: Skyfall. Bond drinkt dit keer daarom geen Martini maar Heineken.(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.