Condescending Corporate Brand Page

In ‘Social media: doe het goed of doe het niet’ stelde ik dat het in 2011 niet meer acceptabel was om als bedrijf niet aanwezig te zijn op social media én dat je goed moet nadenken over het nut, de boodschap. Coca-Cola bewees toen later dat het zelfs mogelijk is om mensen warm te laten lopen voor berichtjes over frisdrank. Inmiddels is bijna iedereen aanwezig, maar laat de content het sterk afweten. Condescending Corporate Brand Page is een botte parodie op de lullige berichtjes die grote multinationals soms plaatsen.

Een typisch bericht op die pagina bevat een zogenaamd inspirerende quote of afbeelding met een onzinnige oproep tot interactie. “Who likes Toast? Click ‘like’ on this post if you really like Toast to eat! Click ‘Share’ as well.” De les is dat er duidelijk berichten zijn die je beter kunt laten. Het moet slimmer en boeiender dan dit.

Altijd fout zijn:

  • Te blije stock foto’s.
  • Vragen en polls die het niet waard zijn om op te reageren.
  • Pogingen tot engagement zoals “Like ons en maak kans op…”.

CONDESCENDING CORPORATE BRAND PAGE WANTS TO ENGAGE WITH YOU, CONDESCENDINGLY