Tuesday Inspiration: politie site in HTML5

Dinsdag 4 September 2012 | 16:23 uur
Tuesday Inspiration: politie site in HTML5

Ben je weleens op Politie.nl geweest? Heb je weleens gebruik gemaakt van je DigiD? Overheidswebsites zijn vrijwel altijd onoverzichtelijk en verbergen de meest nuttige informatie. De politie in Milwaukee, Wisconsin pakt het sinds kort anders aan. Naast de ongetwijfeld bureaucratisch opgedrongen pagina die onderdeel is van de gemeente, is er nu MilwaukeePoliceNews.com. Een in HTML5 uitgevoerde site die er gelikt uitziet en overzichtelijk data weergeeft. Met een doel want na lancering zijn de wekelijkse persconferenties voor de pers gestopt, die kunnen veel sneller informatie over bepaalde zaken en misdaadcijfers direct van de site plukken. Hoeveel wapens van de straat zijn gehaald sinds 2007 bijvoorbeeld. Of een korte update over een moordzaak. Visueel aantrekkelijk en nuttig!

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.