Het zou niet de eerste keer zijn dat ik kanttekeningen bij de online strategie van een merk plaats, om dan later te zien dat het merk in de aspiraties groeit en echt toffe dingen gaat doen. Het gebeurde me met Coca-Cola en het lijkt te gebeuren met Burberry. Een jaar geleden schreef ik in ‘Social media: doe het goed of doe het niet’ dat de CEO niet authentiek overkwam toen ze over Burberry’s digitale visie zei een “social enterprise” te bouwen. Het klonk te nep, te overtrokken. Een jaar later opent het modehuis een mega (3700 m2!) winkel op het prachtige 121 Regent Street in Londen en zijn alle spiegels eigenlijk schermen. RFID-chips in de artikelen zorgen er voor dat de spiegels in je directe omgeving informatie tonen en video’s over dat product afspelen. Ook live evenementen zoals modeshows zijn zichtbaar op de winkelvloer, centraal opgesteld in de winkel staat een scherm van bijna 7 meter hoog.