James Bond drinkt vanavond een biertje mee

Vrijdag 21 September 2012 | 19:37 uur

Naast Coca-Cola Zero is ook Heineken deze week begonnen met de uitrol van een Skyfall-campagne. De tv-reclame is geschoten door Wieden+Kennedy Amsterdam en is in lijn met de vorige spots, The Entrance en The Date. De hoofdrolspeler botst dit keer op een station tegen James Bond-acteur Daniel Craig op en krijgt een paar boze Russen achter zich aan. Eenmaal in de trein tovert de typische Heineken-man een paar leuke trucs uit z'n mouw, tikt een pilsje af bij Craig en krijgt een koffertje toegeschoven van Bond-girl Bérénice Marlohe. In het digitale vervolg (door MediaMonks) is het zaak de cijfercombinatie van de koffer te kraken. Hoe? Door twee keer te klikken. Jammer, dat is wel iets te makkelijk, al is de aankleding van het filmpje voortreffelijk. Marlohe spreekt de kijker persoonlijk toe en als je, je Facebook-account kopppelt komt je naam en foto meerdere malen terug in het verhaal. Het is een goed voorbeeld van integrated advertising.

Het overkoepelende idee is 'Open Your World', de slogan die 15 verschillende slogans wereldwijd vanaf 2011 uitschakelde. Overal ter wereld spreekt het merk Heineken je op dezelfde manier aan. Deze campagne onderstreept dat door in 50 markten tegelijkertijd te lanceren. Uit het persbericht"This powerful combination of ATL, digital, PR and experiential will ensure that Heineken and Bond are able to reach out to more consumers than ever before and propel the campaign to new heights."

Online zou het gaan om een media-investering van $50 miljoen, voor de product placement van een Heineken-flesje in de film zelf werd al $45 miljoen uitgetrokken.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit artikel is meer dan een jaar oud, los de onderstaande som op om te reageren.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.