In 2011 durfde Time het aan om 25 blogs te bestempelen tot de beste van dat jaar. Een lijst met veel blogs die ik nog niet kende en die tot op de dag van vandaag leuk zijn (ten tijde van publicatie bestaan ze allemaal nog). Dit jaar is er gekozen voor een lijst van 50 websites (dus niet specifiek blogs) en zijn de titels bekender, minder verrassend. DiggNASA.gov en Pitchfork? Kom op, als je ze nog niet kent heb je onder een steen geleefd. Geen tijd om er doorheen te gaan? Ik breng Time’s lijst terug tot 8 essentiële websites en tools. Leer ze uit je hoofd, sla ze op, gebruik ze.

Prezi – Online interactieve, vidoe-achtige presentaties maken. Zeer handig als je eens geen PowerPoint wilt gebruiken of geen iOS met Keynote tot je beschikking hebt.

Longform – Op het internet lezen mensen alleen korte stukjes tekst? Longform linkt uitsluitend naar lekkere, lange lappen doch boeiende artikelen. Concurrent Longreads doet hetzelfde en heeft een betere naam…

Codeacademy – Programmeren op een speelse, toegankelijke wijze leren. Lees ook: ‘Punten en badges: de gamification van programmeren’.

The Verge – Toen in 2011 de redactie van TechCrunch massaal leegstroomde door interne akkefietjes werd ThisIsMyNext.com opgericht en dat werd uiteindelijk The Verge. Nieuws over technologie zoals je die overal kunt vinden wisselen ze af met pareltjes als ‘Buying a camera: everything you need to know’.

BuzzFeed – Samen met reddit.com (ook in de lijst) zeg maar de voorpagina van de rest van het internet. Kijk door de maffe 9gag-achtige artikelen heen en je zult een sterke politieke- en technologie verslaggeving vinden.

Wantful – Geen idee wat voor cadeau je nu weer voor je beste vriend(in), man/vrouw of vader/moeder moet kopen? Wantful helpt.

Pottermore – Al eerder besproken op dit blog en je moet het J.K. Rowling nageven: dit was de enige zinvolle manier om de Harry Potter-boeken op te volgen. Digitaal en interactief, met wat nieuw materiaal en aantrekkelijk voor de jongste kinderen.

Loosecubes – Een marktplaats voor (tijdelijk) lege ruimtes of hele kantoren. Super handig voor als je eens ergens anders vandaan wilt werken of als freelancer geen vaste plek hebt.