Waar een tweet al niet goed voor kan zijn. Ineens vertaal je een drieluik aan artikelen voor een site met miljoenen bezoekers, eentje die steevast in de top 15 van meest invloedrijke blogs ter wereld staat. Zonder naamsvermelding weliswaar (want: advertorial van een merk) maar dat maakt me niets uit: Logfather.com doet het met The Next Web. Over leuke start-ups als Square en Stripe in ‘De belangrijkste tech trends voor kleine bedrijven’. Over big data in ‘Wat ‘big data’ betekent voor kleine bedrijven’ en als klap op de vuurpijl een handig overzicht in ‘Een bescheiden gids over opslag- en databeveiliging voor kleine bedrijven’.

Vervelend om te vertalen trouwens, ‘small business’. Bij ‘kleine ondernemer’ denk je misschien aan het postuur van de uitbater en een ‘kleine onderneming’ kan wel slaan op een te krap winkelpand. Laat het duidelijk zijn dat de informatie nuttig is voor elk bedrijf dat geen multinational is, dus dat kan inderdaad over de bakker op de hoek gaan, maar is ook handig voor thuiswerkende ZZP’ers.