In een nieuwe campagne geeft Coca-Cola Zero op Antwerpen-Centraal de koper van een blikje fris een opdracht: je hebt 70 seconden om naar perron 6 te gaan als je kans wilt maken op 2 bioscoopkaartjes voor Skyfall. De mensen in het filmpje hebben daar tijd voor en trekken dus een sprintje, onderweg proberen verschillende ingehuurde acteurs de weg te versperren. Een fruitkraampje valt om, een schoonmaakster loopt in de weg. Bij perron 6 aangekomen moeten ze alleen nog de bekende Bond-tune inzingen om te winnen. Hoewel het allemaal in scène lijkt gezet (inclusief deelnemers) is dit natúúrlijk leuker dan welk Facebook-bericht dan ook.

Toch wil ik kritisch blijven. We hebben het namelijk ook al niet meer (of nooit gehad) over Heineken’s multi-miljoen Skyfall-campagne. Het is allemaal niet spannend genoeg. Misschien komt het door de epische proporties van Red Bull Stratos begin deze maand…

Blijkbaar is niet iedereen zo kritisch want de video ging binnen enkele dagen viral. Op het moment van schrijven staat de spot nog geen 5 dagen online en de teller tikt al bijna 3,5 miljoen views aan. “Coke did it again. Now we can really say they are the masters of vending machines experience marketing.”, schrijft Adverblog.com. Zoals in het voetbal de winnende coach gelijk heeft zal ik mijn kritiek weer opbergen. Ik weet niets van frisdrankautomaten marketing.