…een gewapend conflict tussen Israël en Hamas, live te volgen in 140 karakters of minder. Woensdag begonnen de Israel Defense Forces (IDF) met operatie ‘Pillar of Defense’ in het zuiden van het land een offensief en op ongekend openbare manier werd hier over getweet en geblogt. De geverifieerde account @IDFspokesperson gisteren: “We recommend that no Hamas operatives, whether low level or senior leaders, show their faces above ground in the days ahead.” Daarop reageerde Palestijnse tegenhangers via @AlqassamBrigadeOur blessed hands will reach your leaders and soldiers wherever they are (You Opened Hell Gates on Yourselves)”. Dezelfde dag plaatste de IDF een video op YouTube waarop te zien is hoe een Hamas-kopstuk in z’n auto opgeblazen wordt door een raket.

De korte berichten over en weer en het gebruik van hashtags maken het onrealistisch terwijl er wel echte slachtoffers vallen. De overtreffende trap van ouderwetse propaganda zijn live berichtgeving en videobeelden van de oorlog. Enigszins opvallend alleen nog door de botte toon en toch had je het na de Egyptische revolutie wel kunnen zien aankomen.