Dit is het jaaroverzicht van 2012. Niet onder de kop ‘2012 Jaaroverzicht’ zoals de afgelopen 5 jaar gebruikelijk was op dit blog en ook niet met een opsomming van alle wereldse gebeurtenissen. Het nieuwe jaar gaat om focus. Het was mijn belangrijkste les dit jaar: waarde toevoegen = succes. Meer daarover in 2013.

Voordat we overschakelen naar de belangrijkste virals en het jaar in video’s, er is ook veel gelezen. In 2012 werden alle bezoekersaantallen verbroken en de meest populaire artikelen toont goed de diversiteit in onderwerpen aan waar ik over schrijf. Blij met het succes van Logfather.com ben ik toch ook behoorlijk trots op het vertaalwerk dat ik deed voor The Next Web.

De 10 populairste artikelen in 2012

1. Nike omarmt de Rubensvrouw
2. De vrouwen van Mad Men
3. De beste marketing campagnes van het afgelopen jaar
4. Altijd online met een computer horloge
5. Een kort verhaal over echte liefde
6. 29 manieren om creatief te blijven
7. Onderaan de ladder
8. Furby 2012: updated voor kinderen van nu
9. 5 tips voor echt goede Facebook content
10. Infographic: hoe Facebook je relaties beïnvloed

PSY – Gangnam Style

Gotye – Somebody That I Used To Know

Kony 2012

Red Bull Stratos

TNT – A dramatic suprise on a quiet square

JibJab Year in Review 2012: The End is Here!

Google Zeitgeist 2012

Filmography 2012

United State of Pop 2012