Vanavond om 20.30 uur op Nederland 3 de voorlaatste aflevering van het tweede seizoen van Penoza. De Nederlandse hitserie gaat over de familie De Reu met in de hoofdrol Monic Hendrickx als Carmen, moeder in een gezin van drie en sinds de dood van haar man (Thomas Acda) in het eerste seizoen lid van de onderwereld. Wat de serie zo goed maakt is dat het deze Nederlandse productie lukt om (Amerikaanse) misdaadseries te benaderen. Het voelt vertrouwd en solide, er zijn slechts 8 aflevering per seizoen dus er is geen tijd en noodzaak voor dubbele en al te ingewikkelde verhaallijnen. Dat komt de spanning ook ten goede want elke aflevering voelt als een kort actie drama.

Iets anders dat de KRO goed aanpakt in deze: alle afleveringen van seizoen 1 en seizoen 2 zijn gratis online te bekijken. Een derde seizoen volgt in 2013.

UPDATE 13 januari 2013: In tegenstelling tot wat hierboven geschreven is bestaat het tweede seizoen van Penoza uit 10 afleveringen. De laatste aflevering wordt op 20 januari uitgezonden.