Werkt seks-appeal in reclame altijd? Mijn aanname was van wel. Soms makkelijk of goedkoop, maar het kan bijna niet mis gaan. In de jaren 60 keek vrouwenverslinder Don Draper (‘What would Don Draper say?’) er overigens op neer, op de uitspraak “Sex sells” reageert hij boos: “Says who? Just so you know, the people who talk that way think that monkeys can do this. They take all this monkey crap and just stick it in a briefcase completely unaware that their success depends on something more than their shoeshine. YOU are the product. You – FEELING something. That’s what sells. Not them. Not sex. They can’t do what we do, and they hate us for it.”

Draper is de fictieve reclameman in de televisie-serie Mad Men, vormgegeven door acteur Jon Hamm. Mercedes schakelde Hamm in om de voice-over te doen voor een aantal (slecht vindbare) tv-spots. Om de Mercedes CLA te promoten werd fotomodel Kate Upton echter ingeschakeld. Gezien haar voortdurende succes en natuurlijke rondingen geen slechte keus, maar als een paradoxale dubbelspion zou voice-over Draper er waarschijnlijk niet voor hebben gekozen.

http://youtu.be/uPq7jVGPs3g

Het merk komt overigens de belofte “Kate Upton washes the all-new CLA in slow motion” in de titel niet na (ze wast helemaal niets). De suggestie aan het eind (“To see more go to facebook.com/MercedesBenzUSA) speelt slim in op de gedachte van mannen die geen genoeg kunnen krijgen van het model, op Facebook staat alleen maar materiaal van de CLA.