De Oscars gaan bewust voorbij aan films die eerst op internet verschijnen, op de eigen website is te lezen: “Films that, in any version, receive their first public exhibition or distribution in any manner other than as a theatrical motion picture release will not be eligible for Academy Awards in any category. This includes broadcast and cable television as well as home video and Internet transmission.” Juist, internet transmissie. De website Short of the Week riep daarom zelf awards in het leven en beoordeelde The Eagleman Stag als de beste animatie van het afgelopen jaar.

Geheel gemaakt uit foam ontstaat het verhaal van Peter die aan het eind van zijn leven nogal extreme maatregelen neemt om het tij te keren. Tegelijkertijd ontdekt hij dat als je het woord ‘fly’ snel achter elkaar zegt, het lijkt alsof je ‘life’ zegt, maar hier heeft hij niets aan…

Making of…