Een weekje na The Next Web Conference wil ik terugkomen op de meest belangrijke en wellicht de slechtste discussie van het evenement: Google Glass en privacy. Belangrijk omdat het mogelijk om een impactvolle trend gaat (Glass specifiek en wearable computing in het algemeen) en slecht in de vorm van een discussie tussen de zelfbenoemde ‘anti-christ van Silicon Valley’ Andrew Keen en Glass-tester Robert Scoble.

Ik schreef al eens over de ongenuanceerde conclusies van Keen over bijna alles dat zich online afspeelt, op het podium in de Westergasfabriek liet hij zich wel heel erg kennen. Vooringenomen opmerkingen over de sociale implicaties van het dragen van de bril, de gevolgen van het continu streamen van data naar Google en beeld naar derden worden door Scoble netjes gepareerd, z’n interviewer kijkt hem daarentegen nauwelijks aan en maakt enkele opvallende opmerkingen richting publiek. “Not many of you have brains of course so maybe you’re not so worried but for me who has a massive brain…” Juist, de video-registratie is dus niet alleen een interessante discussie, het is ook een lesje interview- en presentatie technieken.