Kids & Explosions is a boy who makes songs by stealing other people’s songs and making them worse.” Aldus de eigen omschrijving en afhankelijk van je gehoor nog accuraat ook. Kids & Explosions is Josh Raskin die eerder de korte animatie I Met the Walrus regisseerde. Dit voor een Oscar genomineerde werk gaat over Jerry Levitan die in 1969 als 14-jarige de hotelkamer van John Lennon insloop en de Beatles-legende interviewde. Tegenwoordig werkt Raskin aan adverentiecampagnes en animeert hij soms, zoals deze tv-spot voor Google.

Nu is daar ineens een video voor Swear Words, een nummer afkomstig van het in 2010 gelanceerde album Shit Computer dat voor geld of gratis te beluisteren is op z’n website begeleidt door toepasselijke GIF-animaties. Muziek die bestaat uit samples, verknipt en samengebracht om nieuwe muziek te maken. Everything is a Remix. Dan krijg je bijvoorbeeld Notorious B.I.G. met Beyoncé op het zweverige van Sigur Rós en Berlin op There is a Burning Ball of Fire in Outer Space.

Voortbordurend op de korte animaties die de afgelopen tijd populair zijn geeft Ruskin commentaar op Amerikaanse tegenstellingen zoals het Christendom, patriotisme en de uitersten in al het andere. De tekst bestaat louter uit scheldwoorden. De video is gemaakt door het Franse Cumulus Collectif.

www.vimeo.com/67043628