Op 1 juli 2013 schreef het Financieel Dagblad over mijn carrièreswitch:

Jeffrey in het FD juli 2013

Een bedrijfsadvocate (in de VS de meest ‘ongelukkige’ baan van 2012) verruilde in 2009 haar goed betaalde baan voor dat van yoga-instructrice. Ik sloeg de link naar de video waarin zij uitleg doet over deze stap op, wachtende op het juiste moment (dat niet bestaat) om daar over te schrijven. Onderbewust vond ik het idee van een andere weg inslaan interessant, al eerder aangewakkerd door deze reclame van Nike en dit artikel door The Cool Hunter.

If your job sucks, stop blaming others, your boss, your parents, the universe. Just quit and take responsibility for your own choices. (…) There’s never a better time than now.”

Ik werkte direct na het afronden van m’n opleiding een jaar voor Sony. Ik leerde over professionaliteit, verwachtingsmanagement, mensen in beweging krijgen. Ook: “You are the master of your own destiny”, een quote uit Think & Grow Rich van Napoleon Hill.

Ik had het idee dat ik in die rol kon groeien dus bleef ik nog een jaar. Met nieuwe doelen ging ik op pad, wel altijd op de uitkijk voor ‘de volgende stap’ (die je alleen ziet als je weet waar je naar toe wilt). Het werk naar een volgend niveau brengen en ik er achteraan.

Uit doorlopende interesse bleef ik op dit blog schrijven over het heft in eigen handen nemen (1, 2, 3, 4, 5). Vandaag voeg ik de daad bij het woord door aan de slag te gaan met de webdevelopers van Van Ons, later deze maand verlaat ik Sony. Ik blijf niet langer binnen de lijntjes kleuren. Benauwd om al in mijn eerste, comfortabele baan vast te roesten. Nog steeds voor een baas begeef ik mij in een andere omgeving. Jong (niemand boven de 30), met een groeiend portfolio mooie klanten. Bureauzijde, daar kom ik voor het eerst.

De grootste aantrekkingskracht van Van Ons op mij? Zelfontwikkeling. Al bij mijn aanstelling is gesproken over waar ik stappen kan en wil zetten. Ik weet precies wat de verwachtingen zijn en waar het volgende niveau zich bevindt: in de richting waar ik er kwalitatief beter van zal worden.

Walking the walk.