Excuseer, S**** B***. Je weet het al wel, maar je kijkt vannacht niet (“tatta’s be like: moet morgen werken”): de Super Bowl! Waar commercials zoveel miljoenen kosten (30 seconden = $4 miljoen) dat je daar boos over mag zijn en compleet vergeet wie er mee doen of hoe de sport in elkaar zit. Totale uitgaven: $1,85 miljard in het afgelopen decennium om precies te zien.

Van bankiers naar marketeers, want die hebben behalve de budgettering een nog iets grotere uitdaging. Bereik. Het beïnvloeden van de keuze die je maakt als je voor een schap in de super staat. Helemaal vervelend voor een biermerk want de grootste Super Bowl sponsor is Anheuser-Busch InBev, sinds 2009 goed voor $149 miljoen aan reclame voor Budweiser en Bud Light.

Newcastle Brown Ale (in handen van Heineken) kan daar niet tegenop maar besloot wel een storyboard uit te laten werken, voor als er toch wel budget vrij zou komen:

Het krachtige staartje zit ‘m in de onthulling dat actrice Anna Kendrick al was gecast, maar op het laatste moment werd afgeblazen:

“Newcastle Brown Ale. The only beer that ever promised me a high-paying role in a S**** B*** commercial and then backed out at the last f****** second like a bunch of f*******. Suck it. Suck it.”