In 2014 regeerde het zorgeloze en de gemakkelijke oorwurm. Heel veel zomerhitjes die net als een echte Nederlandse zomer verspreid over het jaar tevoorschijn kwamen. Veel elektronische invloeden, elektronische invloeden overal! Als zelfs Coldplay EDM doet weet je dat het einde van de hype aanstaande is.

De winnaar komt uit Australië. In de hele lijst staan drie Nederlandse acts. De #9 heeft maar 9 woorden. De winnares van 2011 is terug, maar zeker niet als winnares. De #5 stond in 2009 (#24) en 2011 (#6) ook in de lijst, 20 artiesten staan er voor het allereerst in.

Nu: de lijst der lijsten!

25. Lana Del Rey – Ultraviolence

Het hele gelijknamige album is goed te doen als je Lana Del Rey wel te doen vind. Ik zie een soort van sexy vrouw die wijdbeens naar ons lonkt terwijl ze met haar blote handen andere popsterretjes uit elkaar trekt. Omdat zij dat kan. Omdat het anders is dan wat alle anderen doen, maar niet zo heel anders dan wat Lana Del Rey al deed (en daar won ze de Single Awards 2011 mee).

24. Sam Smith – I’m Not The Only One

De laatste op één na is geen straf in deze lijst. Vorig jaar stond hier Miley Cyrus met Wrecking Ball (en Daft Punk – Get Lucky op #25!) om ruimte te maken voor andere muziek. Sam Smith is leuk, maar wat hoorde we ‘m Adele-achtig veel.

23. Sigma – Nobody To Love

Zo’n heerlijk zomerse track waarvan er veel meer in deze lijst staan. Een remix en een makkelijke ook: het tempo van Kanye West’s Bound 2 (in 2013 op #12) is verhoogt et voilà.

22. Nicki Minaj – Pills N Potions

De video van Anaconda was porno leuk, maar het oor wil ook wat.

21. Lykki Li – No Rest For The Wicked

De Magician remix van I Follow Rivers komt ze nooit meer te boven. Ik vergat die plaat in 2011 op te nemen in de lijst (een top 3 notering was realistisch) dus dit is een goedmakertje. Nee, No Rest For The Wicked is best leuk hoor.

1 2 3 4