15. David Guetta & Showtek ft. Vassy – Bad

Loop ik op de zaken vooruit als ik zeg dat David Guetta door zijn beste materiaal heen is? Z’n vrouw vond in ieder geval van wel getuige de scheiding begin dit jaar, het stel schijnt na 22 jaar huwelijk te vechten om een gedeeld vermogen van zo’n $30 miljoen. Bad is een keiharde rammer.

14. Spoon – Inside Out

Spoon brengt u rock uit Austin, Texas sinds 1993. Inside Out staat op ’t achtste album. Al deze informatie maakt geen snars uit, de video is raar en het geluid prima.

13. Mr. Probz – Nothing Really Matters

Vorig jaar stond de Nederlandse Dennis Stehr met Waves op #6. Dit jaar kreeg dat nummer gelukkig nog steeds veel airplay en ging het met wat meer tempo in de remix van de Duitser Robin Schulz de wereld over.

In Nothing Really Matters (studio versie) raken we verder weg van elke mogelijke hiphop associatie. Deze stem! Krachtig, zuiver, maar met een kenmerkend rauwe afwerking. En dan die caramel zoete tekst. Dit is de live versie:

12. The Knocks ft. Powers – Classic

Met name bekend als producers en remixers (het gaat hier om een duo) doen The Knocks af en toe zelf een nummertje. Dat smaakt naar meer.

11. Tiësto ft. Matthew Koma – Wasted

Terwijl Armin van Buuren zich samen met Heineken (?) inzette tegen alcoholmisbruik scoorde Tiësto een wereldwijde hit met “I like us better when we’re wasted”. Ik meng mij verder niet in de discussie, maar Van Buuren staat niet in deze lijst…

1 2 3 4