Ze bestaan!

In het echt!

Terwijl ik schreef over het licht dat de tv-serie Mr. Robot op een paar vrouwelijke programmeurs werpt, barstte in de VS discussie los over Isis Wenger. Een vrouwelijke programmeur in een advertentiecampagne. *GASP!*

Wenger werkt bij onelogin.com als platform engineer en in een campagne om nieuwe mensen aan te trekken staat zij op anderzijds onopvallende billboards die onder andere in de metro van San Francisco hangen. Samen met een aantal andere collega’s overigens waarvan eentje uit OneLogin’s beveiligingsteam een ‘black hat’ draagt, de aanduiding voor hackers met slechte intenties.

Op Facebook werden diverse negatieve reacties geplaatst. Wenger zou geen programmeur zijn. De advertentie zou in plaats van vrouwen juist mannen aanspreken. Een ‘warme glimlach’ was beter geweest dan haar ‘sexy grijns’.

Op Medium schreef Wenger een artikel over alle aandacht en eindigde met de boodschap “I help build enterprise software.” en de hashtag #ILookLikeAnEngineer. Veel andere vrouwelijke programmeurs haken daar op in, een greep uit een aantal van die reacties:

Werner Vogels, de Nederlandse CTO van Amazon: