Met de komst van de .mp3 is het ontwerp van een platen- of cd-hoes op de achtergrond geraakt. In Spotify (of Tidal als u wilt) tref je behalve muziek de hoes op postzegelformaat en een tracklist, that’s it. Whitestone wil dat veranderen, vanaf 30 augustus via Kickstarter.

Op Whitestone is het de bedoeling dat artiesten hun muziek voorzien van interactief of in ieder geval bewegend materiaal. Full-screen video gaat de muziek begeleiden. Whitestone levert daar een tool voor en maakt van het eigen platform gelijk een soort sociaal netwerk waar recensenten en muziekliefhebbers de muziek en het begeleidende materiaal kunnen verzamelen en beoordelen. Het verdienmodel is simpel: je geeft wat je wilt aan de artiest(en) die je zelf uitkiest.

Een interessant probeersel natuurlijk dat wel wat vragen oplevert. In een landschap met Spotify, Tidal, iTunes, Rdio, Beatport, Soundcloud enz. enz. lijkt geen ruimte voor een nieuwkomer als Whitestone. Het vrijwillige verdienmodel is onberekenbaar. Welke artiest kan een extra creatieve inspanning leveren voor het videomateriaal en welk platenlabel heeft daarvoor ruimte in de marges?