Teken aan de wand

In elke scène van nieuwe James Bond-film Spectre moest ik denken aan hoofdrolspeler Daniel Craig die in een interview zei dat ‘ie liever z’n polsen zou doorsnijden dan nog eens de rol van geheim agent te vertolken. Dat is heftig. Sam Smith Writing’s On The Wall viel wat mij betreft net als de film in het niet bij voorganger Skyfall. Toen was de titelsong van Adele en die had op eigen kracht misschien wel één van de beste liedjes van 2015.

Carly Rae Jepsen uit, Tom Hanks aan

Dat je vriendin na een relatie van een paar weken opbelt: “I’m pregnant… Just kidding!” Juist, Carly. Wel leuk dat Tom Hanks in de video van I Really Like You zit.

Viering van het Super Decennium

In de zomer van 2015 vierde De Jeugd van Tegenwoordig haar 10-jarig bestaan in de Heineken Music Hall. Tien jaar sinds Watskeburt, wauw! Het was een feest en ik kan het weten want ik was daar. Alle hits kwamen voorbij rondom een levensgrote taart als decor. Met ingebouwde bruine kroeg. De vlaggetjes in levensgrote kaasblokjes op het podium dienden als stripperpaal. Tijdens De Formule werden cirkelpits gevormd. Het was geweldig.

Met Manon is het even opletten geblazen want blijft De Jeugd wel leuk? Na 2010 (Sterrenstof) en 2013 (Het Mysterie van de Koude Schouder) staan ze dit jaar nog wél in te de lijst, maar niet met deze poezen video.

DJ Mag Top 100

Het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike wonnen dit jaar de DJ Mag Top 100, de begeerde positie om jezelf de beste DJ van de wereld te mogen noemen. In de vorige editie van de Awards was er genoeg ruimte voor EDM, een genre dat nog wel even stevig zal doorpakken, maar niet in m’n lijst.

Met Hardwell (#2), Martin Garrix (#3), Armin van Buuren (#4), Tiësto (#5) en Afrojack (#8) in de top 10 roerde Nederland zich als vanouds goed. Veel respect voor Garrix trouwens die – zoals DJ Mag opmerkt – zo jong (19 jaar) is dat ‘ie in ieder geval op de Amerikaanse festivals waar hij draait geen alcohol mag nuttigen!

Will Smith

Wie? Die kwam na 10 jaar even terug van weggeweest. In een remix van het nummer Fiesta door het Colombiaanse Bomba Estéreo. Het klonk net niet goed genoeg voor een notering.

Bonus: Sextape

Een verzameling vintage erotische soundtracks. ‘Vintage’ zegt het eigenlijk al, deze muziek komt niet uit 2015…

1 2