In de tv-serie Parks and Recreation (2009-2015) speelt Nick Offerman de mannelijke liberaal Ron Swanson. Als hoofd van de plantsoenendienst probeert hij de overheid (en dus zijn collega’s) tegen te werken waar mogelijk. Een rol doordrenkt met mannelijkheid: hij maakt graag meubels en kano’s van hout, gaat jagen, heeft een blokhut. Op z’n bureau staat afwisselend een jachtgeweer of een landmijn! Voor de lokale padvinders bestaat het handboek – geschreven door Swanson – uit één regel:

“be a man”

Nou goed, die held, die heeft een voorliefde voor de Schotse whisky Lagavulin. In de serie weliswaar. Er is zelfs een aflevering die zich deels in Schotland bij de originele distilleerderij afspeelt! Want Lagavulin bestaat dus echt en Nick Offerman ook.

Dit is een video van Nick Offerman die 45 minuten lang Lagavulin Single Malt Scotch Whisky drinkt naast een ‘yule log’. Dat is dan weer een eeuwenoude traditie om tijdens de winter een speciaal, groot houtblok in de haard te zetten en rondom het haardvuur te feesten, te schransen én te drinken. Dat klinkt als kerstmis! Proost!