Kerstmis gaat behalve om drank natuurlijk ook om familie en als Lagavulin whiskey teveel van je vraagt (de smaak is zo rokerig dat ik even aan vloeibaar houtskool moest denken) dan zijn er gelukkig alternatieven om de familie te serveren.

We gaan weer naar het mistige Isle of Skye in Schotland, dit keer voor een advertentie van Johnnie Walker. Niet gemaakt door het merk zelf, maar door Dorian en Daniël, studenten aan een Duitse filmacademie.

Walking the roads of our youth
through the land of our childhood, our home and our truth

Be near me, guide me
always stay beside me so i can be free, free

Lets roam this place
familiar and vast
our playground of green frames, our past

We were wanderers
never lost, always home

When every place was fenceless
and time was endless
our ways were always the same

Cool my demons and walk with me brother
until our roads lead us away from each other
and if your heart’s full of sorrow, keep walking, don’t rest
and promise me from heart to chest
to never let your memories die, never

I will always be alive and by your side,
in your mind

I’m free

Fijne kerstdagen iedereen!