25. Wiz Khalifa ft. Charlie Puth – See You Again

Acteur Paul Walker overleed in 2013 toen hij na een benefietavond crashte in een Porsche Carrera GT. Hij had toen al bijna al z’n scènes voor het zevende deel van de film Fast & Furious gedaan. In de uitgebreide afscheidsscène (gespeeld door z’n tweelingbroer) zal menig volwassen man een traantje hebben weggepinkt.  Onder begeleiding van See You Again namen we afscheid van de zachtaardige actieheld die sinds 2001 het boegbeeld was van een filmreeks die van straatracen een subcultuur maakte.

Onderstaand de tiende YouTube video die 1 miljard views bereikte:

We zijn onderweg!

24. Felix Jaehn ft. Jasmine Thompson – Ain’t Nobody (Loves Me Better)

Mooi om de jonge Jasmine Thompson pro te zien gaan en nog wel in een blije zomerplaat.

23. Donnie ft. Vjèze Fur – Koud Als Ik Je Zoen

Maradonnie, Celine Dionnie, rap game Caitlyn Jenner. Bereikbaar op  DeMannelijkeBruceJenner@gmail.com – nou goed, Donnie deed het leuk op de soundtrack van de Nederlandse film Prins.

22. Grimes – REALiTi

Voor het samenstellen van deze lijst kijk ik vooraf naar de eindejaarslijsten van bekende muziekbladen en blogs. Die attenderen mij dan op uiteenlopende artiesten en platen die ik nog niet kon en die ik een kans wil geven. Nou goed, Grimes komt in ieder lijstje wel voor en met goede reden. De Canadese 27-jarige is een typische pop verschijnen van nu: catchy en raar. REALiTi kwam als bonus terecht op  Art Angels, maar werd al eerder dit jaar uitgebracht op YouTube voor de Aziatische fans. De video is een compilatie van tourmateriaal. Dat is do-it-yourself-pop van nu.

21. Petite Meller – Baby Love

Rare Franse mode. Ta da da da da da da. In Afrika! Ta da da da da da da. Giraffen! Ta da da da da da da. Lekker gek doen in Afrika met giraffen in ongemakkelijk Franse pakjes yay! Ta da da da da da da!

1 2 3 4 5 6