20. stoere mannen een willekeurig liedje door Father John Misty

Ik wilde graag Father John Misty noemen zodat ik eindelijk dit plaatje (door illustrator Timber) van een bebaarde man op de rug van een beer kon plaatsen. Ik wil die man zijn en in Canada wonen en alleen nog geruite hemden dragen en in een blokhut met wi-fi dit blog typen. Ik wil het!

Timber - Morning Commute

Father John Misty is verder prima te doen, als je Bon Iver mist.

19. Adele – Hello

Ze is pas 25 hè! Zo goed. Wat kan ze hierna nog doen? Adele heeft niets meer te bewijzen. Het hele album 25 is lekker.

18. Action Bronson ft. Chance the Rapper – Baby Blue

Normaal gesproken luister ik niet naar Action Bronson of Chance the Rapper dus hoe Baby Blue precies op m’n pad kwam weet ik niet meer. Het is het begin van de rode draad die door deze editie van de Awards loopt: stroeve communicatie met vrouwen. Ofwel: liefde en verliefdheid.

“Why you always all on my back?”

17. Major Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On

Het meest gestreamde nummer op Spotify mag niet ontbreken.

Het interessantst aan deze interessante combinatie van artiesten: de 37-jarige Amerikaan Diplo. Die vormt samen met wat anderen Major Lazer en co-produceerde een deel van Madonna’s nieuwste album Rebel Heart. In hetzelfde jaar had hij tijd om samen met Skrillex als Jack Ü de carrière van Justin Bieber een boost te geven in Where Are Ü Now.

16. Florence + The Machine – What Kind of Man

Om de (communicatie van de) vrouw te begrijpen moeten we ook haar kant van de relatie nader bestuderen. Florence + The Machine zijn minder indie en meer rock op What kind of Man. Prettig!

And with one kiss
You inspired a fire of devotion
That lasted for twenty years
What kind of man loves like this?

1 2 3 4 5 6