15. De Jeugd van Tegenwoordig – Ze Kan Me Wel Schieten Part 1, 2 en 3

De gekkigheid van De Jeugd blijft leuk, maar kennen we nu wel. Dáárom was ik bijvoorbeeld kritisch over de single Manon in ‘Niet de Logfather Muziek Awards 2015’. Ze Kan Me Wel Schieten is daarentegen realistisch goed en dat is ook weleens fijn.

“Ja nee, ja nu, je hebt nu dan wel gelijk, maar niet. Het klopt niet per se. Als ik nu al, als ik nu naar huis kom dan maakt het helemaal niet uit, want we hebben toch al niet samen gegeten.”

14. Jamie xx – Loud Places

Jamie staat twee keer in de lijst dit jaar. Loud Places heeft een meer diverse beat dan die hogere notering en lekkere vocals van bandlid Romy Croft, maar ik wachtte al lang op een toegankelijke hit en dat is de #4.

Het album In Colour kent verder geen geen uitschieters, maar die heeft Jamie xx klaarblijkelijk niet nodig om goed te zijn.

13. alles van Sevdaliza

De Iraans-Nederlandse deed alles goed in 2015. Ze stond op SXSW en was bij 3FM. Red Bull tipt haar als veelbelovend artiest voor 2016.

Het jaar begon met de EP The Suspended Kid en die volgde ze in november op met Children of Silk.Voor de volledigheid beide:

12. Chvrches – Never Ending Circles

Schotse elektronica lijkt mij per definitie nogal hipsterig. Je moet ook CHVRCHΞS schrijven geloof ik.

Ik noem deze een power ballad en elke keer als ik ‘m luister twijfel ik of lead Lauren Mayberry een piepstem heeft of de longinhoud van een paard en er elke keer precies genoeg kracht achter zet om boven het dekbed van synthpop uit te komen.

11. Troye Sivan – WILD

Heerlijk volwassen stem van de 20-jarige Troye. Geboren in Zuid-Afrika, maar woonachtig in Australië, Sivan schijnt nogal bekend te zijn op YouTube. Ik ben wel nieuwsgierig wat er op muzikaal gebied volgt.

1 2 3 4 5 6