Tweeduizendzestien is precies twee weken onderweg en volgens mij had ik het anders aan moeten pakken. Ik had – volgens planning – al minstens vier artikelen moeten plaatsen op dit blog. Ik heb vijf keer de sportschool overgeslagen (want afgelopen weekend wel geweest!). Als ik het hier niet zou ontkrachten zou je gedacht kunnen hebben dat ik al 2 weken op zo’n typische groepsreis in de rimboe ben waarbij je verplicht je telefoon moet inleveren. Of in de opnames van Wie is de Mol 2017 zit.

Bij deze: dat is niet zo.

Ik had de aftrap van dit jaar wel beter kunnen aanpakken denk ik. Door bijvoorbeeld op zo’n groepsreis te gaan. De rimboe in. Ver weg van een internetverbinding.

Nog even reageren op die sms van een klant op eerste kerstdag (en niemand die nog weet waarover dat ook alweer ging) was niet zo slim. Dat had ik als eindsignaal moeten aanklampen.

De feestdagen inclusief mijn verjaardag gingen voorbij in een zee van nieuwe klanten en oude projecten en nieuwe projecten die oud werden en oude klanten die iets nieuws wilden in het nieuwe jaar.

Ik las wel Offscreen #12 (aanrader!) van voor naar achter en weer terug, maar ik ging geen moment offline.

Veertien dagen 2016 en ik voel mij als een bokser die niet neer wil gaan terwijl hij aan het verliezen is.

Gelukkig is het, het waard.

Eind 2015 zat ik aan een grote ronde tafel met het merendeel van het Digital Media Team van Heineken Nederland om uit te leggen hoe fijn WordPress is. Op het parkeerterrein maakte mijn collega en goede vriend Robert een selfie met op de achtergrond als het goed is enorme Heineken letters, als een stel tieners. Ik zal ‘m opvragen voor publicatie hier…

Vandaag besprak ik een nieuw initiatief ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de EU met een groep hipsters. We zaten in een nieuwe creative co-work space aan het IJ. Aan tafel vielen verder geen buzzwords. Op één na was iedereen ongeschoren (twee baarden). Blouses met het bovenste knoopje dicht. Vrouwen met ongekamde kapsels waar wel over na was gedacht. Iedereen keek naar mij voor technische inbreng.

Thuis kochten we een paar maanden geleden een kat en die heet Willem van Oranje (ja, dat is z’n Instagram) en ik hou van dat beestje. 2015 was er beter door zoals 2016 ook leuker zal zijn door dat rondrennende oranje mormel.

Het gaat voor mij dit jaar belangrijk zijn niet anders of meer of minder te plannen, maar om veel meer leuke dingen te doen en mooie dingen te maken.

Er is maar één prioriteit: plezier maken.

Heel veel doen kan ik wel, ken ik wel.

Zolang ik plezier heb ben ik niet neer te krijgen.

LET’S GO!