Ik ben misschien wel in m’n laatste Moleskine bezig. Voor als je het niet kent: Moleskine is een Italiaans merk notitieboekjes, herkenbaar aan een elastiek om ‘m bij elkaar te houden en een bladwijzer. Héél analoog. Je kunt kiezen uit blanco, geruit of gestreept papier, waar je dus, nou ja, op kunt kliederen vooral. Aantekeningen maken. Notuleren. Het stáát vooral wel interessant.

Ik denk dat ik in m’n laatste bezig ben omdat ik een onmogelijk handschrift heb (kan sinds kort wel in blokletters schrijven, maar die zijn ook zo mooi niet) en tussen alle doodles heen toch niets terug kan vinden. Informatie terughalen in een bundel papier is serieus lastig. Ik gebruik voor een takenlijstje nu de standaard iOS Reminders en uitgebreide aantekeningen doe ik gelijk in een Gmail conceptbericht. Hit send for success!

In de toekomst (die is nu!) is er gelukkig ook een oplossing: Moleskine Smart Writing. Dat is een soort van echte pen die op papier werkt, maar gelijk alles dat je doet ook digitaal opslaat. In een app! Dus je hebt alles gelijk op bijvoorbeeld je iPad. Handig!

Check deze uitgebreide video tutorial als je precies wilt zien hoe dat ding werkt.