We bestelden crêpes met daarbij Tony’s Chocolonely chocolade in de smaak ‘karamel zeezout’. Hipster gedoe want gewone pannenkoeken met een verbrokkelde reep chocola. “100% slaafvrij”, prima joh. Ik zei tegen mijn lunchpartner dat het dus ‘Tony ChocoLONELY’ is in plaats van ‘chocoloney’ zoals je meestal hoort. Dat had ik die ochtend op Dutch Cowboys gelezen. Hij bestudeerde het menu nog eens goed. Ook bij een zoekopdracht op z’n telefoon: ‘LONELY’. Ik dacht dat iedereen dit wel wist, maar getuige het artikel en z’n reactie is dat niet het geval.

Later die dag, met dezelfde lunchpartner. Ik sloot met een paar snelle bewegingen draaiende apps op m’n iPhone. Als je snel twee keer de Home knop indrukt opent zich een carousel met alle apps die in de achtergrond draaien. Door een app naar boven te vegen sluit je ‘m definitief. Geeft een opgeruimd gevoel. Met Android kan dit ook, maar verschilt de knop en interface per merk. Hij wist niet dat dat op die manier kon. Eerder had hij mij uitgelegd dat je iconen op het scherm naar beneden kunt halen als je met alleen je duim bestuurt, of kleine handen hebt. Door twee keer op de Home knop te ‘tappen’ (dus niet indrukken) komen alle iconen op je Home scherm of de app waar je in zit naar beneden. Dat wist ik dan weer niet.

Lees verder voor 5 nerdy tips die je misschien vanzelfsprekend vindt of die je ogen openen.

 1. Wi-fi wachtwoorden
  Foursquare lijkt nog weinig populair, maar de locatie-app is super handig als je op zoek bent naar een wi-fi wachtwoord in een publieke locatie. Vaak kun je het wachtwoord in de reacties terugvinden.
 2. iPhone opladen
  Dat gaat sneller met een iPad lader. De telefoon in vliegtuigmodus zetten helpt ook en dit geldt ook voor Android.
 3. Scherpere foto’s met je telefoon maken
  Inzoomen op een al gemaakte foto levert een scherper beeld dan eerst inzoomen en dan de foto maken.
 4. Databundel management
  Zowel op Android als nu in iOS zet ik wi-fi en 3G/4G honderden keren per dag aan en uit. Zodra ik m’n telefoon in m’n zak doe zet ik alles namelijk uit. Het is een automatisme en zorgt ervoor dat ik nooit meer dan 2-3GB per maand nodig heb, terwijl ik elke dag Twitter en m’n mail check. Vervelend is wel dat je bij iOS voor 3G/4G naar het Settings menu moet, dat was bij Android makkelijker! GPS en GPRS heb ik overigens echt alleen aan als ik in de auto zit (en dat komt weinig voor).
 5. f.lux
  Een app voor je MacBook die ervoor zorgt dat de helderheid van je scherm ‘mee gaat’ met hoe licht of donker het is. Werk je dus in een slecht verlichte omgeving of in de nachtelijke uurtjes door, dan zorgt f.lux ervoor dat je scherm minder fel licht afgeeft. Veel rustiger voor je ogen! Als je aan het designen bent is het wel handig om de app tijdelijk uit te schakelen natuurlijk. iOS 9 introduceerde Night Shift, een vergelijkbare functie voor je iPhone.

Succes! Drop je eigen handigheidjes in de reacies.